Zakelijke reisverzekering

Zakelijke reisverzekering

Wanneer u op zakenreis gaat, is het te allen tijde aan te raden om uzelf goed te verzekeren. Ook tijdens een zakelijke trip kan er namelijk van alles gebeuren. Als u de onkosten die daarbij komen kijken zelf moet betalen, dan kan dat flink oplopen. Daarom is het verstandig om altijd een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn tal van reisverzekeringen beschikbaar. Daardoor is het soms lastig om de juiste uit te kiezen. Een goed begin is om eerst naar het doel van uw reis te kijken. Wat precies een geschikte reisverzekering zou zijn, is daar immers sterk van afhankelijk. Wanneer u bijvoorbeeld met uw gezin op vakantie gaat, is er een heel andere reisverzekering nodig dan wanneer u op zakenreis gaat. In het laatste geval is een specifieke zakelijke reisverzekering wellicht een hele goede optie. Maar waarom dan eigenlijk en wat houdt een zakelijke reisverzekering nu precies in? U komt er in dit artikel alles over te weten.

Zakelijke reisverzekering: specifiek verzekerd

Allereerst is het goed om te beseffen dat een zakelijke reisverzekering anders is dan de ‘normale’ reisverzekering die u afsluit wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat. Bij de zakelijke variant is alles immers specifiek toegepast op de dingen die bij een zakenreis komen kijken. Daardoor zijn veel zaken inbegrepen die bij een gewone reisverzekering niet meeverzekerd zijn. Zakelijke reisverzekeringen zijn kortgezegd namelijk gericht op alle werkzaamheden en activiteiten rondom beurzen, congressen en reizen naar zakenrelaties. In de meeste gevallen is het financiële belang bij een zakenreis daarom een stuk groter dan bij een persoonlijke reis. Hierdoor zijn de risico’s op haar beurt natuurlijk ook wat groter. Dit zorgt ervoor dat een normale reisverzekering eigenlijk niet voldoende dekking biedt. Om die reden is het dus aan te raden om voor zakenreizen een zakelijke reisverzekering af te sluiten.

Uitbreiden doorlopende reisverzekering

Beschikt u over een doorlopende reisverzekering, omdat u nu eenmaal regelmatig reist? Zoals gezegd is dat niet per se voldoende voor een zakenreis. Dit betekent echter niet automatisch dat u direct los een extra zakelijke reisverzekering af hoeft te sluiten. Er is immers nog een andere optie, waardoor u toch goed verzekerd bent tijdens uw zakenreis. De meeste reisverzekeraars bieden u namelijk de mogelijkheid om uw doorlopende reisverzekering extra uit te breiden voor zakelijke reizen. Daarbij komt het er in feite op neer dat u een extra pakket afsluit, zodat u voortaan ook goed en effectief verzekerd bent voor (bijna) alles wat er tijdens een zakenreis mis kan gaan. Kijk echter wel altijd goed naar de polisvoorwaarden. Sluit dus zeker niet blind een extra pakket af, maar breng goed in kaart wat nu precies de voorwaarden zijn en hoeveel u daarvoor dient te betalen. In sommige gevallen is het immers helemaal niet voordeliger dan bijvoorbeeld een kortlopende zakelijke reisverzekering afsluiten.

Kortlopende zakelijke reisverzekering

Steeds vaker kiezen mensen die op zakenreis gaan ervoor om een losse zakelijke reisverzekering af te sluiten. Dit omdat veel aanbieders van reisverzekeringen hier de laatste jaren bewust op zijn gaan inspelen en tegenwoordig ook voor zakenreizen erg aantrekkelijke kortlopende reisverzekeringen aanbieden. Het gaat in dat geval dus om een zakelijke reisverzekering waarmee u zichzelf enkel voor die ene zakenreis verzekert. Zo hoeft er niets doorbetaald te worden, omdat u slechts voor één specifieke reis premie betaalt. Wellicht bent u wat meer tijd kwijt om een dergelijke verzekering af te sluiten, maar in ruil daarvoor bespaart u er wel geld mee. U betaalt namelijk echt alleen voor de periode waarin u op zakenreis bent, waardoor het een erg effectieve oplossing is. Ook bij een kortlopende zakelijke reisverzekering blijft het belangrijk om goed te kijken wat er nu precies gedekt en verzekerd is. Niets is immers zo vervelend als in de veronderstelling zijn dat u ergens voor verzekerd bent om er later achter te komen dat dit niet het geval is.