Reisverzekering afsluiten

Reisverzekering afsluiten

Wanneer u een vakantie boekt, moeten er behoorlijk wat formaliteiten geregeld worden. Dat begint al bij het boeken zelf. Zo dient u uiteraard de nodige persoonlijke gegevens in te vullen. In sommige gevallen zullen er daarnaast nog gegevens van thuisblijvers moeten worden opgegeven. Bij de meeste aanbieders krijgt u vervolgens de keuze of u al dan niet een reis- en annuleringsverzekering wilt afnemen. Een dergelijke reisverzekering afsluiten, is in de meeste gevallen natuurlijk erg verstandig. Mocht u uw reis onverhoopt moeten afzeggen of vroegtijdig moeten afbreken, dan zorgt een annuleringsverzekering er bijvoorbeeld voor dat (een deel van) de reissom wordt vergoed. Verder is ook een reisverzekering zeker geen overbodige luxe. Er kan namelijk altijd wat gebeuren wanneer u op vakantie bent. Zo kunt u een ongelukje krijgen in of op het water, maar kan er bijvoorbeeld ook wat gestolen worden uit uw auto of appartement. Uiteraard is dat hoe dan ook ontzettend vervelend. Als u besluit om een reisverzekering af te sluiten, dan worden de schade en onkosten in dergelijke gevallen echter vergoed. En dat scheelt een hele hoop. Een reisverzekering aanvragen is daarom absoluut aan te raden!

Zélf reisverzekering kiezen en aanvragen

Een reisverzekering afsluiten, hoeft echt niet per se bij de aanbieder waar u ook uw reis boekt. Natuurlijk kiezen veel mensen daar wel voor, maar dat is vooral omdat het nu eenmaal eenvoudig en effectief is. U hoeft immers niet nog eens extra op zoek naar een goede reisverzekering en regelt dat simpelweg direct bij het boeken. Vaak sluit u de verzekering in dat geval af bij het reisbureau, omdat zij zelf ook aan reisverzekeringen doen. Doen ze dat niet, dan hebben ze wel een samenwerkingsverband met een reisverzekeraar. Hoewel het dus erg eenvoudig en snel is om dit meteen tijdens het boeken te regelen, is dat lang niet altijd de beste manier. U kunt over het algemeen namelijk beter zelf een reisverzekering aanvragen. Daar zijn twee belangrijke redenen voor te noemen. Als u besluit zelf de reisverzekering af te sluiten, kunt u deze allereerst beter aanpassen aan uw eigen wensen, voorkeuren en situatie. Bovendien is het meestal een stuk goedkoper dan wanneer u uw verzekering automatisch bij het boeken van de reis laat regelen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Wanneer u een verzekering direct bij het boeken afsluit, is er in principe altijd sprake van een kortlopende reisverzekering. Oftewel, een verzekering die enkel geldt voor de geboekte reis. Boekt u op een later moment dus weer een reis, dan dient u opnieuw een reisverzekering af te sluiten. Het is echter veel voordeliger om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering, als u vaker reist tenminste. Dat is namelijk een vaste verzekering die u al vanaf zo’n 15 euro per jaar heeft. Zeker wanneer u meer dan één keer per jaar op reis gaat, is dat relatief gezien dus erg goedkoop. Daarbij tellen ook kleine reisjes zoals een weekend weg of festivalbezoek overigens mee. Wilt u een reisverzekering aanvragen, dan raden we u daarom aan om voor de doorlopende variant te gaan. Kies wel altijd een reisverzekering die het beste bij u past. Er zijn immers tal van reisverzekeringen beschikbaar, waarvoor allemaal weer andere tarieven en dekkingen van toepassing zijn. Soms zijn de verschillen vrij groot, waardoor het absoluut de moeite waard is om reisverzekeringen te vergelijken.

Reisverzekering aanvragen: altijd uitgebreid vergelijken

Wilt u inderdaad zelf een reisverzekering aanvragen? Ga dan in ieder geval nooit voor de eerste de beste optie die u ‘wel goed’ lijkt. Het is veel verstandiger om zo veel mogelijk verschillende opties met elkaar te vergelijken. Op die manier komt u er binnen de kortste keren achter welke reisverzekering voor u het beste is. De beste optie voor uw buurman is immers niet automatisch ook de beste optie voor u. Dat verschilt namelijk per persoon en situatie. Houd dat dan ook goed in uw achterhoofd tijdens het afsluiten van een reisverzekering!