Dekking reisverzekering

Dekking reisverzekering

Wanneer u op reis gaat, kan er ontzettend veel gebeuren. Hopelijk allerlei leuke dingen, maar in toeristische gebieden zijn er bijvoorbeeld ook vaak zakkenrollers en andere criminelen actief. Tijdens uw vakantie kunt u dus zomaar eens bestolen worden. Daarnaast kan er natuurlijk altijd iets gebeuren met uzelf of een gezinslid of reisgenoot. Denk daarbij aan een been breken door een ongelukje, of aan iets anders waarvoor medische hulp noodzakelijk is. Wat er in een dergelijk geval ook gebeurt, u krijgt vast en zeker te maken met flink wat kosten. Wanneer u hiervoor zelf moet opdraaien, bent u al snel veel meer geld kwijt aan uw vakantie dan u vooraf had gedacht. Dat is gelukkig eenvoudig op te lossen met een reisverzekering. Daarmee zijn zulke situaties namelijk verzekerd, waardoor de kosten niet (geheel) voor uw rekening komen. Maar hoe zit het dan eigenlijk met de dekking van reisverzekeringen?

Dekking reisverzekering is afhankelijk van aanbieder

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat de dekking zeker niet overal hetzelfde is. Die is sterk afhankelijk van het type reisverzekering dat u kiest. Bovendien zijn er erg veel verschillende aanbieders van reisverzekeringen. Iedere aanbieder heeft weer een andere basisdekking en diverse aanvullende dekkingen. Vaak verschilt het per aanbieder dan ook sterk wat precies de dekking is van uw reisverzekering. Sommige aanbieders hebben bijvoorbeeld een groot basispakket met een flink prijskaartje. Andere aanbieders kiezen liever voor een klein en voordelig basispakket dat uitgebreid kan worden met veel extra opties. Het is natuurlijk aan uzelf waar u het liefste voor kiest. Wel is het altijd een goed idee om meerdere opties te bekijken en dus zorgvuldig reisverzekeringen te vergelijken, voordat u een definitieve keuze maakt.

Waar geldt de dekking van uw reisverzekering voor?

De dekking die u bij een reisverzekering krijgt, kan per aanbieder dus behoorlijk verschillen. Er zijn echter wel wat aspecten die bij vrijwel alle reisverzekeringen terugkomen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verzekering tegen diefstal. Er is bijna geen enkele verzekering te vinden waarbij u niet verzekerd bent bij diefstal tijdens uw vakantie. Dat geldt overigens ook voor uw bagage. Niet alleen bij diefstal daarvan bent u vrijwel altijd verzekerd, maar ook bij beschadiging of verlies. Via sommige aanbieders bent u daarnaast nog verzekerd voor medische kosten. Dat is echter niet altijd nodig, aangezien de zorgverzekering meestal ook kosten in het buitenland vergoedt. Eigenlijk is een reisverzekering die medische kosten dekt enkel voordelig wanneer u naar een land reist waar zorg veel duurder is dan in Nederland. Ook voor ongelukken bent u vaak standaard verzekerd met een reisverzekering. Tevens is er over het algemeen nog een rubriek met buitengewone kosten te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten die u maakt wanneer u gedwongen langer in uw vakantieland moet verblijven of wanneer een verzekerde daar komt te overlijden. Ten slotte komt een reisverzekering meestal ook goed van pas bij een zoek- of reddingsactie.

Reisverzekering met extra dekking

Naast de basisdekking die bij iedere reisverzekering geldt, kunt u vaak nog voor extra dekking kiezen. Deze extra dekking hangt natuurlijk af van wat de basisdekking precies inhoudt. Als u kiest voor een reisverzekering met een relatief lage basisdekking, dan heeft u vaak de keuze uit uitgebreide extra pakketten. Wanneer uw basispakket juist heel uitgebreid is, zullen er weer minder extra pakketten beschikbaar zijn. Waar u uiteindelijk voor kiest, hangt natuurlijk helemaal van uzelf af. Door het goed uit te zoeken en de verschillende mogelijkheden nauwkeurig met elkaar te vergelijken, kunt u echter behoorlijk wat geld besparen. Niet alleen daarom is het verstandig om dit te doen, maar ook omdat u natuurlijk wilt weten wat nu precies de dekking is van de reisverzekering die u wilt gaan afsluiten. Kijk dat dan ook altijd zorgvuldig na!