Kosten reisverzekering

Kosten reisverzekering

Wanneer u regelmatig op reis gaat, is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. Er kan op reis namelijk altijd iets gebeuren. Wanneer u daar niet voor verzekerd bent, kunnen de kosten flink oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk of diefstal. Ook wanneer u medische hulp nodig heeft of te maken krijgt met andere acute problemen is een reisverzekering vaak een oplossing. Gaat u meer dan eens per jaar op reis, dan is het verstandig om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Als dat niet geval is, kunt u ook altijd kiezen voor een zogeheten kortlopende reisverzekering. Deze geldt enkel voor één specifieke reis. Maar hoe zit het eigenlijk met de kosten van een reisverzekering? Wat kost een reisverzekering precies? We vertellen u alles wat u moet weten.

Wat kost een kortlopende reisverzekering?

Laten we eerst eens kijken naar wat een kortlopende reisverzekering precies kost. Deze reisverzekering sluit u af wanneer u eens per jaar of nog minder op reis gaat. Het is dan ook een reisverzekering die specifiek voor een bepaalde reis wordt afgesloten en dus enkel voor die reis geldt. Het totaalbedrag van deze verzekering wordt in de meeste gevallen in één keer vooraf betaald. De kosten van deze reisverzekering kunnen per aanbieder sterk verschillen, al speelt de dekking daarin natuurlijk een grote rol. Daarnaast zijn de kosten van een kortlopende reisverzekering afhankelijk van andere factoren, bijvoorbeeld de duur van uw reis. Denk voor dit type reisverzekering in ieder geval aan een basisprijs van enkele tientallen euro’s. Het is echter wel goed om te beseffen dat het hierbij enkel om een basisdekking gaat en dat deze in principe voor één persoon geldt. Wanneer u het hele gezin wilt verzekeren, dan worden de kosten uiteraard hoger. Bovendien kunt kiezen voor tal van aanvullende dekkingen. U zult wel begrijpen dat de kosten van uw reisverzekering met dergelijke extra dekkingen ook hoger uitvallen.

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

Liever een doorlopende reisverzekering? Dat kan natuurlijk ook. Sterker nog, wanneer u meer dan één keer per jaar of langer dan drie weken aan één stuk op vakantie gaat, dan is dat in de meeste gevallen nog voordeliger ook. Bij een doorlopende reisverzekering bent u eigenlijk altijd verzekerd als u op reis gaat, ook wanneer het een weekendje weg betreft. Net als bij kortlopende reisverzekeringen, zijn er ook bij dit type reisverzekering veel aspecten die invloed hebben op de prijs. Zo speelt leeftijd een belangrijke rol, maar is het bijvoorbeeld ook belangrijk hoe vaak en met welke redenen u op reis gaat. Veel reisverzekeraars hanteren echter een prijs die tussen de 20 en 30 euro per jaar ligt. Ook voor de doorlopende reisverzekering is het echter belangrijk om te beseffen dat het daarbij gaat om een basispakket. Meestal kiezen mensen voor een uitgebreidere dekking met meer opties. U bent op die wijze beter verzekerd, maar daar betaalt u uiteraard ook meer voor. Datzelfde geldt wanneer u direct met het hele gezin verzekerd wilt worden. Ten slotte is de prijs sterk afhankelijk van de keuze voor dekking binnen Europa of over heel de wereld. De eerste optie is vanzelfsprekend een stuk goedkoper.

Vergelijk de kosten van reisverzekeringen

De kosten voor een reisverzekering kunnen afhankelijk van uw wensen dus aardig uiteenlopen. Ook per aanbieder kunnen die kosten flink verschillen, al komt dat grotendeels doordat de diverse reisverzekeraars kiezen voor een ander standaardpakket en wisselende aanvullende dekkingen. Het is dus altijd verstandig om de verschillende reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door dit te doen, komt u er binnen de kortste keren achter wat in uw situatie de beste keuze is en welke reisverzekering het goedkoopst is. Dat kan soms behoorlijk veel geld schelen.