Studenten reisverzekering

Studenten reisverzekering

Wanneer u op reis gaat, doet u dit natuurlijk het liefst helemaal zonder zorgen. Het is immers niet fijn om met allerlei andere dingen bezig te zijn en te piekeren over bepaalde problemen. U wilt simpelweg zorgeloos op vakantie, zodat u optimaal kunt genieten. Een reisverzekering afsluiten kan daarbij helpen. Mocht er namelijk toch iets misgaan, dan bent u verzekerd en zult u niet snel te maken krijgen met onaangename financiële verrassingen. Zeker als student of jongere zit u daar niet op te wachten en is een reisverzekering dus aan te raden. Gelukkig kunt u dan ook eenvoudig een studenten reisverzekering afsluiten. Maar waarom is het slim om zo’n reisverzekering te regelen? Waar bent u precies voor verzekerd met een studenten reisverzekering? Hieronder krijgt u antwoord op deze en andere vragen over reisverzekeringen voor studenten.

Reisverzekering voor studenten is geen overbodige luxe

Als student reist u waarschijnlijk met regelmaat. Allereerst is het natuurlijk de perfecte tijd om van het leven te genieten. Tijdens vakanties kunt u veel van de wereld zien of natuurlijk feesten op een van de vele feestbestemmingen. En dat zijn alleen nog maar de echte vakanties. Vaak gaat u als student daarnaast ook nog op studiereis, meestal vanuit de hogeschool of universiteit. Of misschien gaat u voor een bepaald project reizen? Hoe dan ook, uit onderzoek blijkt dat studenten over het algemeen wel van reizen houden en in veel gevallen meerdere keren per jaar op reis gaan. Een studenten reisverzekering is dus absoluut geen overbodige luxe. Als student is het leven immers al duur genoeg en u wilt tijdens uw vakantie in het buitenland dan ook niet voor gigantische kosten komen te staan, omdat er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurt of omdat u medische zorg nodig heeft. Bovendien is het vanzelfsprekend altijd fijn om gedekt te zijn bij diefstal of verlies van uw bagage.

Zelf een passende dekking kiezen voor de verzekering

Het is belangrijk dat u voor de juiste studenten reisverzekering kiest. U wilt immers niet betalen voor iets waar u eigenlijk niets aan heeft. Daarom zijn de meeste reisverzekeringen voor studenten individueel aan te passen aan uw eigen situatie. U kunt er dan voor zorgen dat u enkel verzekerd bent voor die dingen die ook daadwerkelijk van toepassing zijn. Als een studiereis bijvoorbeeld binnen Europa is, hoeft u uiteraard geen reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Gaat u in het voorjaar met studiegenoten op wintersport, dan is een wintersportdekking natuurlijk geen overbodige luxe. De meeste studenten reisverzekeringen bieden deze opties gelukkig uitgebreid aan. In veel gevallen is er sprake van een kleine basisdekking, waarbij u de keuze heeft die vervolgens uit te breiden met tal van extra mogelijkheden. Zo bepaalt u helemaal zelf de dekking van uw reisverzekering en hoeft u dus nooit te betalen voor onnodige zaken.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering studenten?

Bij een studenten reisverzekering kunt u zoals altijd kiezen uit een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering. De laatste is geldig voor één specifieke reis, terwijl u met een doorlopende reisverzekering eigenlijk altijd verzekerd bent als u op vakantie gaat. Dat maakt deze doorlopende variant in de meeste gevallen voordeliger, zeker wanneer u meerdere malen per jaar op reis gaat. Daarbij tellen overigens niet alleen lange vakanties mee, maar ook weekendjes weg zoals een stedentrip of een dagtrip over de grens. En laten we eerlijk zijn: juist bij studenten komen dat soort weekenden regelmatig voor. Denk bijvoorbeeld aan een buitenlands festival waar van alles kan gebeuren. Erg fijn om dan goed verzekerd te zijn!